دو تکنیک رایج در سیستمهای تهویه مطبوع، درایر تبریدی و درایر جذبی هستند. در این مقاله به طور کامل به مقایسه درایر تبریدی و درایر جذبی می پردازیم. با ما همراه باشید که اطلاعات بسیار جالب و شگفت انگیزی برایتان داریم:
یکی از مهمترین تکنیکهای تهویه مطبوع، درایر تبریدی است که شامل پمپاژ هوای گرم و مرطوب از ساختمان به واحد خنک کننده میشود. با استفاده از کمپرسور و مبدل حرارتی، هوای گرم و مرطوب قبل از بازگشت به ساختمان در این دستگاه خنک میشود. ساختمان با ورود هوای گرم و مرطوب و خروج هوای خنک و خشک تهویه میشود.
شکل دیگر خنککننده هوا، درایرجذبی است که با لوله کشی هوای گرم و مرطوب از ساختمان به واحد جذب کار میکند. این سیستم از یک جاذب (مانند سیلیکاژل) برای خشک کردن هوای گرم و مرطوب قبل از توزیع مجدد آن در اطراف ساختار استفاده میکند. ساختمان هوای خنک و خشک را دریافت میکند و هوای گرم و مرطوب را آزاد میکند.
تفاوت قیمت درایر جذبی و درایر تبریدی درایرهای جذبی در طول کارکرد نسبت تبرید ارزانتر است زیرا انرژی کمتری مصرف میکند و هزینه نگهداری و تعمیر آن نیز کمتر است.
اگرچه خشک کن تبریدی و خشک کن جذبی دو تکنیک متمایز هستند، اما هر دو هدف یکسانی را دنبال میکنند، یعنی ارائه بهترین تهویه مطبوع و خنککننده برای محیطهای داخلی. هر یک از این رویکردها دارای مزایا و معایبی هستند و بهترین گزینه باید با توجه به الزامات خاص هر سازه تعیین شود.
دو روش مختلف هستند که برای خنک کردن و سرد کردن فضاهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه چند مورد از مزایا و معایب هر یک از این دو مورد بحث و مقایسه قرار خواهد گرفت:
مزایای درایر تبریدی
معایب
مزایای درایر جذبی
معایب درایر جذبی
به طور کلی، هر دو روش دارای مزایا و معایبی است و بهترین روش باید با توجه به نیازهای خاص هر ساختمان انتخاب شود. به طور کلی، درایرهای جذبی برای ساختمانهای کوچکتر در شرایط گرم و خشک مناسبتر هستند، در حالی که درایرهای تبرید برای سازههای بزرگ در شرایط گرم و مرطوب مناسبتر هستند.
از کمپرسور و دوربینهای حرارتی در درایر تبریدی برای خنک کردن هوا استفاده میشود. با کمک پمپ این درایر، هوای گرم و مرطوب داخل فضای خنک شده در این سیستم به بیرون منتقل میشود و هوای تازه و سردتر وارد فضای خنک میشود.
در مقابل، درایر جذبی با استفاده از یک ماده جاذب خنک میشود. در این سیستم، هوای خشک و خنک پس از اینکه هوای گرم و مرطوبی که در داخل اتاق خنک شده است از رطوبت خود از طریق فیلتر جاذب عمل کند، به فضای داخلی منتقل میشود.
بنابراین نحوه استفاده از ماده جاذب در سیستم درایر جذبی که منجر به مصرف انرژی کمتر و هزینههای نگهداری کمتر میشود، وجه تمایز اولیه بین خشک کن تبریدی و خشک کن جذبی است. به دلیل کمپرسور و تجهیزات تصویربرداری حرارتی مورد نیاز، درایر تبرید گرانتر از جذبی هستند.
هزینه نصب و راهاندازی سیستم تهویه مطبوع بسته به نیاز و الزامات فنی ساختمان، متفاوت است. به طور کلی میتوان ادعا کرد که روش درایر تبرید برای نصب و راهاندازی سیستم تهویه مطبوع نسبت به روش جذبی هزینه بیشتری دارد. از طرف دیگر، درایرهای مطبوع جذبی در طول کارکرد نسبت تبرید ارزانتر است زیرا انرژی کمتری مصرف میکند و هزینه نگهداری و تعمیر آن نیز کمتر است.
بنابراین، به دلیل هزینههای نگهداری و تعمیرات کمتر، درایر جذبی ممکن است ارزش اقتصادی بالاتری نسبت به درایر تبرید در طول نصب سیستم داشته باشد که ممکن است چندین سال طول بکشد. با این حال، جنبههای اضافی از جمله نوع ساختمان، محیط زیست، نیازهای انرژی و بودجه باید در نظر گرفته شود تا بهترین رویکرد برای ساختمان انتخاب شود.
بسته به الزامات ساختار و محیط، مقایسه درایر تبرید و جذبی برای تهویه مطبوع، نتایج مختلفی را به همراه دارد. در حالی که یک درایر جذبی از مواد جاذب برای خنک کردن هوا استفاده میکند، یک درایر تبرید از کمپرسور و دوربینهای حرارتی برای خنک کردن هوا استفاده میکند.
به دلیل مصرف انرژی کمتر و هزینههای نگهداری و تعمیرات کمتر، درایر جذبی در طول کارکرد نسبت به تبرید قیمت کمتری دارد. از طرفی هزینه استقرار و نگهداری سیستم تهویه مطبوع با روش تبرید به دلیل تکنولوژی پیشرفتهتر و تجهیزات گران قیمت به کار رفته بیشتر است.
درایر جذبی به دلیل مصرف انرژی کمتر و عدم وجود اجزای متحرک، هزینه نگهداری کمتری نسبت به تبرید دارند. به دلیل استفاده از یک ماده جاذب در جذبی، سطح رطوبت کمتر در محیط داخلی میتواند در شرایط خاص مفید باشد. بنابراین، هنگام انتخاب بهترین روش برای پروژه، باید جنبههای اضافی از جمله نوع سازه، محیط، نیاز به انرژی و همچنین بودجه مورد نظر در نظر گرفته شود. در نهایت، بهتر است برای انتخاب بهترین راه حل از متخصصان مشاوره بگیرید.
شرکت صنعتی نوآور تولیدکننده انواع تجهیزات و دستگاه هاص صنعتی می باشد. از جمله محصولات این شرکت می توان به کمپرسور اسکرو، درایر تبریدی، درایر جذبی، مخزن هوای فشرده، فیلتر المنت، فیلتر سپراتور اشاره کرد. برای مشاوره تخصصی و خرید انواع تجهیزات صنعتی تماس بگیرید.