کمپرسور اسکرو یکی از تجهیزات صنعتی است که در زمنیه های مختلف می توان از آن استفاده کرد. در واقع این دستگاه از دو روتور مارپیچ نر و ماده ساخته شده است. این دو روتور درون یکدیگر دوران کرده و باعث می شوند گاز فشرده شود. امروزه انواع مختلفی از این دستگاه ها توسط برند های مختلف ساخته می شوند که شما می توانید بر حسب نیاز خود به خرید یک محصول متناسب اقدام کنید. در این مقاله می خواهیم به شما توضیح دهیم که نحوه کار کمپرسور اسکرو چگونه است و چه ویژگی هایی دارد.
نحوه کار کمپرسور اسکرو
کارکرد کلی کمپرسور اسکرو به چند مرحله مختلف تقسیم می شود. در وهله اول مبرد از قسمت مکش دستگاه وارد کمپرسور اسکرو می شود. سپس دو روتور موجود در دستگاه شروع به دوران کرده و این کار موجب کاهش فضای بین دندانه ها می شود. سپس فشرده سازی انجام می شود. این کار تا زمانی که دو روتور نزدیک به درگاه تخلیه کمپرسور شوند، ادامه می یابد. در مرحله آخر مبرد فشرده از محل تخلیه از دستگاه خارج می شود.
روغن کمپرسور اسکرو
روغن کمپرسور یکی از مهم ترین اجزا این دستگاه ها شناخته می شود. در واقع این نقش اساسی در نحوه کار کمپرسور و خنک کردن دستگاه، حذف گرمای تولید شده در طول فرایند فشرده سازی، پیشگیری از سایش فلز و پاره شده قطعات در حال چرخش را بر عهده دارد.
حال که با اهمیت روغن کمپرسور اسکرو آشنا شدید ممکن است پیش خود این سؤال را بپرسید که کمپرسور اسکرو بدون روغن چیست؟ و چرا مورد استفاده قرار می گیرد؟ در واقع در برخی از صنایع که از کمپرسور اسکرو استفاده می کنند، ممکن است سایر قطعات به روغن حساس باشند یا بنا به دلایلی نظیر مسائل بهداشتی نتوانند از روغن در این دستگاه ها استفاده کنند. کمپرسور اسکرو بدون روغن برای این موارد مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد های کمپرسور اسکرو
از کمپرسورهای هوا در زمینه های مختلفی می توان استفاده کرد. یکی از عمده کاربرد های این دستگاه در لوازم خانگی است. به عنوان مثال در یخچال فریزر ها و کولر گازی ها به وفور از این وسیله استفاده می شود و کار کرد بسیار مناسبی نیز از خود ارائه دهد.
به غیر از لوازم خانگی می توان از این نوع کمپرسور در تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی نیز استفاده کرد. در برخی از دستگاه هایی که برای کمک به دندانپزشک ها ساخته شده اند، کمپرسور اسکرو مورد استفاده قرار گرفته است.
شایان ذکر است که کمپرسور اسکرو در صنایع دیگر نیز کاربرد بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال سیستم های پنوماتیک، ذخیره سازی گازهای صنعتی، صنعت هواپیما سازی از مهم ترین صنایع هستند که برای رسیدن به اهداف خود از کمپرسور اسکرو بهره می گیرند.
کاربرد های کمپرسور اسکرو
همچنین صنعت هواپیما سازی، بطری سازی و بسته بندی، صنعت چاپ، تجهیزات کامپیوتری و الکتریکی و از دیگر صنایعی هستند که کمپرسور اسکرو در آن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای و معایب کمپرسور هوا
این کمپرسور ها مانند هر وسیله دیگر از مزایا و معایبی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر و بهتر با این دستگاه بهتر است که تمامی ویژگی های خوب و بد آن را به طور کامل بشناسید. به خاطر همین موضوع تصمیم گرفته ایم که در این بخش به شما به طور کامل توضیح دهیم که مزایا و معایب کمپرسور اسکرو چیست؟
مزایا کمپرسور هوا
- برخورداری از راندمان بالا
- اشغال فضای کم
- ایجاد آلودگی صوتی بسیار کم
- استهلاک بسیار پایین
- کنترل دمای گاز خروجی
- عدم نشست مبرد
- کاهش مصرف انرژی
معایب کمپرسور هوا
- قیمت بالاتر نسبت به سایر کمپرسور ها
- هزینه تعمیر و نگهداری بالا
- نیاز به تخصص بالا برای تعمیر دستگاه
- غیر قابل طراحی و ساخت ظرفیتهای کمتر از 20 تن
- حمل و نقل سخت تر نسبت به سایر کمپرسور ها
در این بخش سعی کردیم تمامی مزایا و معایب این دستگاه را به طور کامل ذکر کنیم تا به طور کامل با این دستگاه آشنا شوید. قبل از خرید این نوع از کمپرسور لازم است تا مزایا و معایب آن را به طور کامل بررسی کنید تا بدانید که آیا خرید و استفاده از این نوع دستگاه برای شما مناسب است یا بهتر است که به سراغ یک نوع دیگری از کمپرسور ها بروید.
خرید کمپرسور اسکرو
امروزه برای ساخت انواع مختلفی از دستگاه ها مانند دستگاه های تهویه مطبوع، از کمپرسورها بهره می گیرند. کمپرسور ها خود انواع مختلفی دارند که یکی از مهم ترین و پر مصرف ترین آن ها کمپرسور اسکرو است. این نوع از کمپرسور ها از راندمان بالا و تکنولوژی ساخت پیشرفته برخوردار هستند و به راحتی می توانند به نیاز های افراد پاسخگو باشند.
شرکت صنعتی نوآور تولیدکننده انواع تجهیزات صنعتی مانند مولد گاز اکسیژن، مولد گاز نیتروژن و مخزن هوای فشرده می باشد. برای مشاوره تخصصی و خرید انواع تجهیزات صنعتی تماس بگیرید.